Μπορείς να βρεις ποιος είναι ο πρόσφυγας;

Στην άλλη ακτή του Ατλαντικού, στην κεντρο-αμερικανική Δημοκρατία της Κόστα Ρίκα, η καχυποψία και τα στερεότυπα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες απειλούν εδώ και χρόνια την κοινωνική συνοχή. Το 2010, σχετική έρευνα της ‘Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατέδειξε ότι το 64% των κατοίκων της χώρας είχε αρνητική άποψη για τους ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο σε αυτή. Το 87% αυτού του τμήματος του πληθυσμού υποστήριζε ότι οι πρόσφυγες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και την οικονομία.

Η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας στην Κόστα Ρίκα χρησιμοποίησε πληθώρα μέσων, όπως ο αθλητισμός, το θέατρο, οι τέχνες και τα κοινωνικά δίκτυα, για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Τομέα Καινοτομίας (UNHCR Innovation), δημιούργησε μια σειρά βίντεο, για να ενημερώσει τους πρόσφυγες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για τις υπηρεσίες που τους παρέχει ο οργανισμός, η κυβέρνηση και άλλοι φορείς.

Σε ένα από αυτά τα καινοτόμα βίντεο, ζητείται από κάποιους ντόπιους να εντοπίσουν ποιος είναι πρόσφυγας μεταξύ δέκα ανθρώπων, που είναι ντυμένοι με παρόμοια ρούχα. Θα το καταφέρουν;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού