Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: Περνάμε στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης

Αναμένουμε αμέσως μετά και τη τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τις επόμενες μέρες, την άρση του waiver των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Και επίσης σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο.

Χρόνος για πανηγυρισμούς για εμάς θα υπάρξει μόνο όταν θα μειώσουμε την ανεργία, θα μπούμε στο τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός με αφορμή την ρύθμιση για τις offshore έκανε λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης.,

Επισήμανε ότι όλα αυτά έχουν ως όριο την πραγματικότητα, προσθέτοντας «η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι όταν «φθάσαμε στο δια ταύτα», τότε «άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και τρέχουν ακόμα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

«Στα ζητήματα ηθικής, μακάρι να επενδύει η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί είναι και στο τελευταίο πολίτη ευκρινής η διαφορά της μέρας με τη νύχτα», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Άνοιξε ο δρόμος γα την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την κρίση. τόνισε ο πρωθυπουργός σε άλλο σημείο της εισήγησής του. Ανοίγει μια εποχή της δίκαιης ανάπτυξης, είπε ο πρωθυπουργός. Τρεις είναι οι κεντρικές μας προτεραιότητες ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Η κοινωνική προστασία, η αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας και η δίκαιη κατανομή των βαρών και των ωφελημάτων.

Είναι καθήκον μας οι Έλληνες πολίτες να νοιώσουν προστατευμένοι συμπλήρωσε. Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η χώρα θα έχει ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού