Τα 10 μεγαλύτερα συνδικάτα της Βρετανίας υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Τα 10 μεγαλύτερα βρετανικά συνδικάτα δημοσιεύουν στην εφημερίδα The Guardian επιστολή – έκκληση προς τα έξι εκατομμύρια μέλη τους να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Προσφεύγουμε στην πένα για να διατυπώσουμε ξεκάθαρα τη θέση μας και να καλέσουμε τα μέλη μας, που αριθμούν έξι εκατομμύρια άτομα, να ψηφίσουμε για τη παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση», γράφουν οι γενικοί γραμματείς των 10 βρετανικών συνδικάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα ισχυρά συνδικάτα Unite και Unison.

Επειτα από πλήθος συζητήσεων και αποφάσεων, θεωρούμε ότι τα κοινωνικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της παραμονής στην Ε.Ε. υπερισχύουν κατά πολύ των πλεονεκτημάτων μίας εξόδου, προσθέτουν.

Οι επικεφαλής των συνδικάτων επισημαίνουν ότι η δουλειά που έχει γίνει τα 30 τελευταία χρόνια με τους Ευρωπαίους εταίρους έχει επιτρέψει τη βελτίωση της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ε.Ε., δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι αυτά τα προστατευτικά μέτρα θα απειληθούν», εξηγούν προειδοποιώντας ότι αυτήν την έξοδο από το μπλοκ των 28 θα την διαπραγματευθεί μία συντηρητική κυβέρνηση, η οποία δεν θα διστάσει να επιτεθεί κατά των δικαιωμάτων αυτών.

Ωστόσο επισημαίνουν ότι, υποστηρίζοντας την παραμονή στο ευρωπαϊκό κλαμπ, τα συνδικάτα θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να αλλάξει και να εγκαταλείψει τις πολιτικές της λιτότητας.

Τρεις εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα, ο μέσος όρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων που υπολογίσθηκε από το ινστιτούτο What UK Thinks φέρνει σε ισοπαλία με 50% την πρόθεση ψήφου στα δύο στρατόπεδα, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αναποφάσιστοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού