ΚΚΕ: Ο αναπτυξιακός νόμος αποκαλύπτει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής

Velonastongiaka

«Ο αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης αποκαλύπτει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής. Προβλέπει προκλητικές φοροαπαλλαγές και άμεσες επιδοτήσεις, μέχρι και 20 εκατ. ευρώ, σε μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια ώρα που κλιμακώνεται η φοροαφαίμαξη μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων. Επιδοτεί με ζεστό χρήμα ακόμα και χωρίς “ίδια” κεφάλαια, δηλαδή χωρίς την ανάγκη να τοποθετήσει ο επενδυτής δικά του κεφάλαια. Την ίδια στιγμή αποκαλύπτει πως οι φορολογικοί κανόνες δεν εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο» αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.

«Το νομοσχέδιο επιτρέπει στους επιχειρηματικούς ομίλους να χρησιμοποιήσουν, για να τροφοδοτήσουν τις νέες επενδύσεις, τα αφορολόγητα κέρδη του παρελθόντος μέσα από τα αποθεματικά, για τα οποία δεν χρειάζεται να έχουν φορολογηθεί. Για τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις προβλέπει σταθεροποίηση του φορολογικού πλαισίου στα σημερινά επίπεδα, με τελικό αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνολική φορολογική επιβάρυνση του κεφαλαίου σε σχέση με το σημερινό 5% του συνόλου των φορολογικών εσόδων» προσθέτει το ΚΚΕ.

«Παρά τις διακηρύξεις για “δίκαιη ανάπτυξη”, ο αναπτυξιακός νόμος δεν προβλέπει κανενός είδους διάχυση των κερδών στους μισθωτούς, στα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, τόσο οι τοποθετήσεις του ΣΕΒ, όσο και οι εκθέσεις της ΕΕ, του ΟΟΣΑ κ.λπ., αλλά και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το αμέσως επόμενο διάστημα, δείχνουν πως η πολιτική τους στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Συγχρόνως, η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των πολύ μικρών επιχειρήσεων αποκλείονται από τον αναπτυξιακό νόμο, αφού οι νέες κλαδικές προτεραιότητες δεν τους χωράνε» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού