ΝΔ: Το "μαρτύριο της σταγόνας" συνεχίζεται

Velonastongiaka

«Το “μαρτύριο της σταγόνας” συνεχίζεται» σημειώνει ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση «της δήθεν, εδώ και εβδομάδες, “κλεισμένης αξιολόγησης”».

«Όπως αποδεικνύεται, υπήρχαν πολλά προαπαιτούμενα και ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο τα οποία η κυβέρνηση “απέκρυπτε” από τους βουλευτές και την ελληνική κοινωνία» επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ.  κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ότι «χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, υποχωρούν πρόθυμα στα πάντα, αρκεί να κερδίσουν λίγο ακόμη χρόνο στην εξουσία».

Όπως επισημαίνει ακόμη ο κ. Σταϊκούρας, «η δόση θα εκταμιευθεί τμηματικά, υπό προϋποθέσεις και σε βάθος χρόνου», ενώ και «η πρώτη υπο – δόση που θα συνοδεύσει την ολοκλήρωση της καθυστερημένης κατά ένα επτάμηνο αξιολόγησης, υπολείπεται κατά 50% του ποσού που είχε προγραμματισθεί να λάβει μέχρι σήμερα η χώρα μας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. ανέρχεται στα 7,5 δισ. ευρώ, έναντι 15,1 δισ. ευρώ που προέβλεπε ο αρχικός χρηματοδοτικός προγραμματισμός του 3ου Μνημονίου (5,7 δισ. ευρώ [Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015] + 4,9 δισ. ευρώ [πρώτο τρίμηνο 2016] + 4,5 δισ. ευρώ [2o τρίμηνο 2016]). Μάλιστα από αυτά, προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, «ένα μικρό κομμάτι, μόλις 1,8 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου», οι οι οποίες στο μεταξύ «έχουν εκτοξευθεί στα 6,7 δισ. ευρώ».

«Αυτό είναι το success story της ανερμάτιστης αριστερής διακυβέρνησης», καταλήγει ο βουλευτής της Ν.Δ..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού