Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης

Velonastongiaka

Πεπεισμένος ότι ο διάλογος που έχει ξεκινήσει – με τη συνδρομή και του Ποταμιού – στον ευρύτερο μεσαίο χώρο αυτός μπορεί να πετύχει αν μπουν στο παιγνίδι νέες δυνάμεις, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή του STAR «Στον Ενικό». Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία ενός νέου μεταρρυθμιστικού εκσυγχρονιστικού κινήματος αρκεί – όπως είπε- να συμφωνήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο κ. θεοδωράκης αναφέρθηκε στο ζοφερό σκηνικό που προκαλούν τα 15.435 νέα λουκέτα και η μείωση 13% στα βασικά είδη διατροφής, τονίζοντας ότι «μπορεί για τη χρεοκοπία να ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά για τη δραματική επιδείνωση της κατάστασης από τον Γενάρη του ’15 ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στο θέμα των offshore διαβεβαίωσε πως κανείς από τους δέκα βουλευτές του Ποταμιού δεν έχει σχέση με offshore εταιρίες και «λίστες», ενώ σχολίασε ότι η ΝΔ και η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη στη Βουλή.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση φαίνεται να πριμοδοτεί τις offshore και υποστήριξε πως επιτρέπει σε offshore εταιρίες από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. «Σε όλη την Ευρώπη θέλουν να ξέρουν ποιος έχει ένα κανάλι, εδώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό παράθυρο ώστε να έρθουν εταιρίες με σκοπό να κάνουν ξέπλυμα χρήματος» σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στις «αποχωρήσεις» 12 πολιτευτών του Ποταμιού από το Κίνημα είπε ότι μερικοί έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλούς μήνες, άλλοι έχουν διαγραφεί και όλο αυτό το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τρικ», ενώ αναρωτήθηκε: «Πόσες φορές θα αποχωρήσει κάποιος για να γίνει πρωτοσέλιδο;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε κατά της μείωσης των μισθών εξηγώντας ότι παρά τις συνεχείς μειώσεις μισθών η χώρα δεν έγινε ανταγωνιστική.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού