Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε τη νίκη της, δηλώνοντας ότι:  «μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος» σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της.  Η Χίλαρι Κλίντον νίκησε στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την πρόβλεψη του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Η κ. Κλίντον τόνισε ότι η εκλογή μιας γυναίκας να είναι προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ δήλωσε επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της πρεκλογικής εκστρατείας.

Παράλληλα η ίδια, επισήμανε ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Συγχαρητήρια από Ομπάμα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες στην Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Η ιστορική προεκλογική εκστρατεία της αποτέλεσε έμπνευση για εκατομμύρια Αμερικανούς και είναι προέκταση του αγώνα που κάνει μια ζωή, για τις οικογένειες και τα παιδιά της μεσαίας τάξης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα συνομίλησε επίσης, με τον συνυποψήφιο της Χίλαρι Κλίντον, Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστή από το Βερμόντ, ενώ θα συναντηθούν αύριο στον Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του Σάντερς. «Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον γερουσιαστή Σάντερς για τη δραστηριοποίηση εκατομμυρίων Αμερικανών μέσω της δέσμευσής του, σε θέματα όπως η καταπολέμηση των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και η επιρροή ειδικού ενδιαφέροντος που άσκησε ο Σάντερς στην αμερικανική πολιτική ζωή» τόνισε ο Έρνεστ.

Πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν τις κινήσεις του Πρόεδρου Ομπάμα στη δραστηριοποίησή του προκειμένου να διαφυλαχθεί η ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού