Συνάντηση Δρίτσα με εργαζόμενους του ΟΛΠ και ΟΛΘ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών) που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για 15η ημέρα, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποχή από την εργασία τα Σαββατοκύριακα, θα έχει, στις 13:30, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.

Ο υπουργός απέστειλε χθες επιστολή προς τους εκπροσώπους των συνδικάτων στους οποίους έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα των εργασιακών τους σχέσεων ενώ με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τους εργαζόμενους, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από τους εργαζομένους.

Η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια που ζητούν τη διασφάλιση των εργασιακών του σχέσεων ενόψει της ιδιωτικοποίησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ενώ ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης με επιστολή του προς τους εμπλεκόμενους φορείς υποστηρίζει ότι το Σάββατοι 11/06 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά 7 κρουαζιερόπλοια, τα οποία αναμένεται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες. Οιεπιβάτες αυτοί αναμένεται να καταφθάσουν με πτήσεις τσάρτερ από διάφορα μέρη του κόσμου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια στους σταθμούς κρουαζιέρας στο λιμάνι. Επίσης, άλλοι 2.000 επιβάτες θα αποβιβασθούν από ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική και κυρίως στην Ακρόπολη.

Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, ότι δύο από τα πλοία αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο ελληνικό λιμάνι και η μη εξυπηρέτησή τους θα δημιουργήσει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα που τόσο πολύ έχει προσπαθήσει το λιμάνι του Πειραιά.

«Ήδη έχουμε γίνει δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τις εταιρείες κρουαζιέρας για την κατάσταση η οποία επικρατεί, με πλέον χαρακτηριστική την επιστολή του αντιπροέδρου του διεθνούς ομίλου κρουαζιέρας Bill Sharp Princess Cruises, την οποία σας επισυνάπτουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας» αναφέρει.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ όπου αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης, η οποία αναμένεται να πάει στη συνέχεια προς ψήφιση στη βουλή. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης και στη Βουλή, στη συνέχεια τη διαχείριση του λιμανιού αναμένεται να αναλάβει η China COSCO Shipping Corporation Limited.

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού