Έκκληση από βουλευτές της ΝΔ, να σταματήσει η απεργία στα λιμάνια

Τις εγκαταστάσεις του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Σίμος Κεδίκογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης), οι οποίοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ΟΛΘ και ναυτιλιακούς πράκτορες, αλλά όχι με τους εργαζόμενους, καθώς οι τελευταίοι ήθελαν έναν ανοιχτό διάλογο, παρουσία συγκεντρωμένων απεργών, και όχι συνάντηση με εκπροσώπους τους, όπως είχαν προγραμματίσει οι βουλευτές.

Κατόπιν αυτού οι βουλευτές της ΝΔ έφυγαν από τον χώρο του εντευκτηρίου του ΟΛΘ, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση και η συνέντευξη Τύπου και έδωσαν ραντεβού με τους δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς”. Όπως εξήγησαν δεν υπήρχε η δυνατότητα διαλόγου με τους εργαζόμενους σε συνθήκες “οχλοβοής”, ενώ παρατήρησαν πως μεταξύ των απεργών ήταν και κάποιοι “εγκάθετοι” με σκοπό να δημιουργήσουν μια εικόνα σε βάρος του κλιμακίου της ΝΔ ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. Προσέθεσαν πως εξάντλησαν κάθε πιθανότητα για έναν ήρεμο και γόνιμο διάλογο με την πρόταση να συναντηθούν με αντιπροσωπεία συνδικαλιστών σε άλλη αίθουσα του ΟΛΘ και όχι στο εντευκτήριο, αλλά απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις καταστροφικές συνέπειες από την απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ, λέγοντας πως οι βουλευτές διαπίστωσαν ότι η κατάσταση στο λιμάνι είναι δραματική. Κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία και τη διοίκηση του ΟΛΘ να ασκήσει ένδικα μέσα εναντίον τους. Παράλληλε εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας προκύπτει ότι διασφαλίζονται επαρκώς τα δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Η ζημιά από την 18ήμερη απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΘ είναι μεγαλύτερη από εκείνη των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2008, θίγονται δεκάδες επιχειρήσεις, κυρίως οι εξαγωγικές, και ο τζίρος του ΟΛΘ έχει πέσει στα 50.000.000 ευρώ όταν το 2007 ήταν 70.000.000 ευρώ, επισήμανε ο Θεόδωρος Καράογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού