ΚΚΕ: Ανοίγουν το δρόμο για πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων

Την εκτίμηση ότι η χθεσινή εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ε.Ε. «ανοίγει το δρόμο για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων» εκφράζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» από την κυβέρνηση.

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα εφησυχασμού στους εργαζόμενους, σχετικά με τις επικείμενες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης, η Ε.Ε. και οι θεσμοί της επιβεβαιώνουν ότι ο αντεργατικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει ο Περισσός, «με εισήγηση του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνεται να γίνει δεκτή η προσφυγή, με την οποία ο όμιλος της τσιμεντοβιομηχανίας ‘LAFARGE – ΑΓΕΤ» ζητούσε να κριθεί άκυρη η διοικητική απόφαση του τότε υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις στο εργοστάσιο των ‘Τσιμέντων Χαλκίδας’». Το σκεπτικό, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «ήταν ότι η εμπλοκή του υπουργού Εργασίας στη διαδικασία έγκρισης των ομαδικών απολύσεων αντιβαίνει στην κοινοτική νομοθεσία και μάλιστα στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ και τον Αναθεωρημένο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, τον οποίο κύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘μετά βαΐων και κλάδων’».

Όπως τονίζει το ΚΚΕ η παραπάνω πρόταση «αποδεικνύει την τεράστια κοροϊδία της κυβέρνησης, που δηλώνει ότι στα εργασιακά θα νομοθετήσει με βάση τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε. και το ευρωπαϊκό δίκαιο, που δήθεν εγγυώνται την προστασία των εργαζομένων».

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού