Χίλαρι Κλίντον: Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι μουσουλμάνοι

Velonastongiaka

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, η Χίλαρι Κλίντον, σε δηλώσεις της σήμερα για το μακελειό σε νυχτερινό κέντρο στη Φλόριντα, είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να κρατήσουν τη χώρα ασφαλή χωρίς να δαιμονοποιούν τους Αμερικανούς μουσουλμάνους.

Η Κλίντον κάλεσε “για πολιτική, όχι κομματική ηγεσία” την επομένη της επίθεσης στο Ορλάντο, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, ο επίδοξος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κάλεσε για τον έλεγχο των τζαμιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και επανέλαβε την πρότασή του για μια προσωρινή απαγόρευση στην είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα.

Πενήντα άνθρωποι, περιλαμβανομένου του δράστη, γιου αφγανών μεταναστών και γεννημένου στις ΗΠΑ, σκοτώθηκαν σε ένα νυκτερινό κέντρο για γκέι στην πιο αιματηρή επίθεση στο είδος της στην ιστορία των ΗΠΑ.

Σε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις της η Κλίντον είπε πως θα υποστήριζε αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή επιθέσεων από “μοναχικούς λύκους” και κάλεσε για στενότερη εποπτεία του διαδικτύου. Είπε πως, την ίδια στιγμή, είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αμερικανών μουσουλμάνων

“Δεν μπορούμε να δαιμονοποιούμε, να δημαγωγούμε και να κηρύσσουμε τον πόλεμο σε μια ολόκληρη θρησκεία. Αυτό είναι απλώς επικίνδυνο”, δήλωσε η Κλίντον στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού