ΛΑ.Ε: «Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει ότι έχουν διαγραφεί τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

«Η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει ότι έχουν διαγραφεί τα θαλασσοδάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ύψους 220 εκατ. ευρώ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή. Μάλιστα η ΛΑΕ εκτιμά ότι με μιάμιση αράδα απάντηση της Κομισιόν προκαλείται «σεισμός στην ελληνική πολιτική σκηνή», καθώς η Επιτροπή, δηλώνει ότι «δεν αναγνωρίζει πως με το άρθρο 78 του ν.4146/2013 διεγράφησαν τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα οποία, ως εκ τούτου, θεωρούνται απαιτητά».

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΛΑΕ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μετά από 7 μήνες (ευρωκοινοβουλευτικό ρεκόρ καθυστέρησης!!) και υπό συνεχείς πιέσεις να αποσυρθεί, η Κομισιόν υποχρεώθηκε να απαντήσει στην ερώτηση του Νίκου Χουντή, σχετικά με την υπόθεση των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η απάντησή της, εκθέτει, όχι μόνο τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που πήραν τα θαλασσοδάνεια, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού με την “ερμηνεία” που δίνει η κυβέρνηση στο άρθρο 78 του ν. 4146/2013, αφήνει να εννοηθεί ότι, υπάρχει παραγραφή και ότι αυτή αφορά, όχι μόνο το αξιόποινο, αλλά και τα ίδια τα δάνεια. Η απάντηση της Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι τα δάνεια είναι απαιτητά και ενδεχομένως δεν έχει αρθεί ούτε το αξιόποινο των στελεχών που χάρισαν τα δάνεια αυτά σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συνεπώς, ότι η εισαγγελική έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί».

Ο κ. Χουντής είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν από τις 11.11.2015, με αφορμή τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μέσα στη Βουλή, για «αρχειοθέτηση» της υπόθεσης των θαλασσοδανείων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Όμως», συνεχίζει η ΛΑΕ στην ανακοίνωσή της «η απάντηση της Κομισιόν, αν και ολιγόλογη, είναι απολύτως σαφής: ?Εξ όσων γνωρίζει η Επιτροπή, το άρθρο 78 του νόμου 4146/13 δεν αποτελεί νομική βάση για ακύρωση ή διαγραφή δανείων? (!!!)».

Ο ίδιος ο Νίκος Χουντής, αναφορικά με το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, όταν πάλι ως ευρωβουλευτής, μαζί με άλλους συναδέλφους, ζητούσα να υπάρξει έλεγχος και διαφάνεια και, σε κάθε περίπτωση, να μην επιτραπεί η διαγραφή των χρεών 220 εκατ. ευρώ, των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το 2013, η τότε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέρασε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία απάλλασσε από την κατηγορία της απιστίας, τον πρόεδρο, τα μέλη των ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών που είχαν συνάψει πάσης φύσεως δάνεια με ?νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού