Τσακαλώτος: Η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή της εξόδου από την κρίση

[lead]Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος μετά την συνάντηση των διοικητών του ESM, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το Λουξεμβούργο.[/lead]

Την Παρασκευή απλώς θα γίνει η τυπική επικύρωση του θέματος συμπλήρωσε. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στην συνάντηση του με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί εξήγησε ότι ευχών αλλάξει πολλά από πέρυσι καθώς έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση  και έχουμε μια συμφωνία για το χρέος.

Κατανοώ ότι για πολλούς Έλληνες τα πράγματα είναι ακόμη πολύ δύσκολα είπε ο κ. Τσακαλώτος καθώς περάσαμε πολλά δύσκολα μέτρα

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω, ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ότι ο επόμενος χρόνος πρέπει να είναι όχι μόνο ο χρόνος που βγαίνουμε από τη κρίση με ανάπτυξη αλλά η περίοδος που δίνουμε έμφαση στα ποιοτικά στοιχεία αυτής της ανάπτυξη.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι δίδεται έμφαση στα θέματα της δικαιοσύνης, των εργασιακών σχέσεων, σε ζητήματα που αφορούν την οικολογία καθώς η ανάπτυξη θα πρέπει να είναι διαφορετική από αυτή που είχαμε πριν από το 2008 που μας έφερε που μας έφερε στην κρίση.

Πρέπει να είναι μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο είπε ο υπουργός Οικονομικών σημειώνοντας ότι το μοντέλο αυτό για μια κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να σέβεται τους εργαζόμενους και που θα εξασφαλίζει ότι τα αγαθά θα μοιραστούν στους πολλούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού