Πειθαρχική αγωγή κατά της εισαγγελέως Τσατάνη για την υπόθεση του Βγενόπουλου

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παρέπεμψε την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

H εισαγγελέας καταθέτει αύριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή όπου διενεργείται έρευνα μετά τις καταγγελίες της κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Η Γεωργία Τσατάνη είχε χειριστεί την υπόθεση του κ. Βγενόπουλου και την είχε αρχειοθετήσει, ενώ παράλληλα είχε υποβάλει αναφορά στην ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Βγενόπουλου, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως της κυρίας Τσατάνη μετά και από ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της στην εν λόγω υπόθεση.

Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε -και ολοκληρώθηκε- από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ασπασία Καρέλου η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η κυρία Θάνου, μετά ταύτα, άσκησε πειθαρχική αγωγή, όπως λέγεται νομικά, σε βάρος της κυρίας Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού