Νέο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων στο Δημόσιο

Νέο σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων εισάγει στο Δημόσιο το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το νομοσχέδιο για την κινητικότητα, που τέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δημόσια διαβούλευση και εκτιμάται ότι θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή σε περίπου 10 ημέρες.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων σε άλλους φορείς θα είναι εθελοντικές, ενώ μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τις προσφερόμενες κενές θέσεις. Καταργούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες, που έχουν ως αποτέλεσμα τα σχετικά αιτήματα να ικανοποιούνται κατά μέσο όρο μετά από ενάμιση χρόνο (υπάρχουν και περιπτώσεις ακόμα και μετά από τρία χρόνια) και πλέον τίθεται όριο η έκδοση της απόφασης να μην υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Αυτό επιτυγχάνεται, καθώς η έκδοση της απόφασης προβλέπεται να γίνεται μόνο από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο και δεν θα απαιτείται πλέον σύμπραξη του φορέα προέλευσης, εκτός κι αν πρόκειται για δήμους.

Στο σύστημα υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των δήμων και των περιφερειών, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος. Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι εκπαιδευτικοί (εκτός από όσους υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις), τα σώματα ασφαλείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού