Η Τερέζα Μέι νέα πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Η Τερέζα Μέι θα είναι και επίσημα νέα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από την Τετάρτη 13 Ιουλίου, καθώς ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί σε δύο ημέρες για να δώσει τη θέση του στην πρώην υπουργό Εσωτερικών. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Άντρεα Λίντσομ ότι αποσύρεται από την κούρσα διαδοχής.

Άλλωστε από σήμερα επισήμως αρχηγός του Κόμματος των Συντηρητικών είναι η Μέι, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αξιωματούχος του κόμματος, Γκράχαμ Μπρέιντι.

Όπως είπε μιλώντας προς τους βουλευτές του κόμματος, ο ορισμός της Τερέζα Μέι στη θέση του αρχηγού του κόμματος έχει «άμεση ισχύ».

Η απόσυρση Λίντσομ

Στην επίσημη δήλωσή της το πρωί η Άντρεα Λίντσομ τόνισε ότι έχει λιγότερο από 25% των εκλεκτόρων-βουλευτών του κόμματος και γι’ αυτό αποσύρεται, ενώ δήλωσε ότι θα στηρίξει την ανθυποψήφιά της Τερέζα Μέι.

Όπως τόνισε, θα «ήταν προνόμιο» για εκείνη να εκλεγεί πρωθυπουργός, ωστόσο με τόσο χαμηλή στήριξη δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει σωστά τα συμφέροντα της χώρας. Και για τον λόγο αυτό θα στηρίξει πλήρως την Τερέζα Μέι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες: efsyn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού