Μ. Βρετανία: Η Τερίσα Μέι και επίσημα πρωθυπουργός

Velonastongiaka

Ο Ντέιβιντ Κάμερον παρέδωσε σήμερα την πρωθυπουργία στη Μ. Βρετανία, στην Τερέζα Μέι, ενώ προηγούμενα απήντησε για τελευταία φορά ερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και παρέδωσε επίσημα την παραίτησή του στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δεκτή πριν από λίγο την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον και η Τερίσα Μέι είναι πλέον επίσημα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ και μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

«Καθώς αποχωρώ σήμερα, ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα δουν ισχυρότερη τη χώρα. Ήταν προνόμιο να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» δήλωσε ο Κάμερον στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών καθηκόντων της, η Τερέζα Μέι αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησής της, μεταδίδει το BBC.

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας ξεκαθάρισε τις προθέσεις της, έναντι της ΕΕ, δηλώνοντας ήδη ότι: «η ψήφος για την αποχώρηση από την ΕΕ, σημαίνει αποχώρηση από την ΕΕ».

 

Ο Λευκός Οίκος συνεχάρη τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας

O Λευκός Οίκος συνεχάρη σήμερα τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερίσα Μέι για την ανάληψη των καθηκόντων της, την ώρα που η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει πεπεισμένη ότι η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης θα καταφέρει να οδηγήσει με επιτυχία την χώρα της, διαμέσου της διεξαγωγής διαπραγματεύσεων, στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βασιζόμενοι στις δημόσιες τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει από τη νέα πρωθυπουργό, (η Τερίσα Μέι) σκοπεύει να συνεχίσει μια πορεία που θα συνάδει με την πορεία που πρότεινε ο πρόεδρος Ομπάμα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού