Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Δεν θα καταρτιστεί προϋπολογισμός έκτακτης ανάγκης

Ο νέος Βρετανός ΥΠΟΙΚ, Φίλιπ Χάμοντ, δηλώνει ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί έκτακτο προϋπολογισμό, και ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι το φθινόπωρο. Ο Χάμοντ μετακινήθηκε χθες από το υπουργείο των Εξωτερικών στο υπουργείο των Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση υπό την Τερίσα Μέι.

«Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι» δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ στο Sky News. Παράλληλα συμπλήρωσε: «Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σήμερα το πρωί και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών τόνισε στο ITV ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία. Ο Χάμοντ τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

Μπόρις Τζόνσον: Οι σχέσεις της Βρετανίας με τις ΗΠΑ θα έχουν προτεραιότητα

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι “πρώτες στην ουρά” μετά τον αναπάντεχο διορισμό του ως υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση της Τερέζα Μέι.

Η δήλωσή του αναφερόταν σε προειδοποίηση του Aμερικανού Pροέδρου Μπαράκ Ομπάμα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα, σύμφωνα με την οποία η Βρετανία θα “βρεθεί στο τέλος της ουράς” όσον αφορά τις εμπορικές συμφωνίες, εάν αποφασίσει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δήλωση αφορούσε τις διαπραγματεύσεις για εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μια νέα και ξεχωριστή συμφωνία για εμπόριο με τη Βρετανία θα μπορούσε να γίνει στο απώτερο μέλλον, αλλά “όχι σύντομα, εφόσον η προτεραιότητά μας είναι οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ”, όπως είχε δηλώσει ο Ομπάμα στο BBC και είχε μεταδώσει το Reuters.

Όταν ο Τζόνσον ρωτήθηκε από έναν ρεπόρτερ του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού Sky News εάν σκόπευε να ζητήσει συγγνώμη από τον Ομπάμα για τις δηλώσεις του σε άρθρο που είχε γράψει για την βρετανική εφημερίδα Sun ότι “ο ημι-Κενυάτης” Πρόεδρος ήταν προκατειλημμένος εναντίον της Βρετανίας λόγω “μιάς προγονικής απέχθειας για την βρετανική αυτοκρατορία”, ο Τζόνσον απάντησε, “Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα είναι πρώτες στην ουρά”.

“Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία στη χώρα αυτή να αποκτήσουμε μεγάλη επιτυχία στη νέα σχέση μας με την Ευρώπη και παγκόσμια, και είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το ότι μου ζητήθηκε να παίξω και εγώ ένα ρόλο σε αυτό”, είπε.

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού