Μπόρις Τζόνσον: Η Βρετανία δεν θα εγκαταλείψει τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη

Η Βρετανία δεν θα απαρνηθεί τον ηγετικό της ρόλο στην Ευρώπη, δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Τζόνσον προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα εγκαταλείψουμε τον ηγετικό μας ρόλο στην Ευρώπη» διαβεβαίωσε ο Τζόνσον σε δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση από την Ε.Ε. «δεν σημαίνει αποχώρηση από την Ευρώπη».

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υπέρμαχος της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. κάνει σήμερα τα πρώτα του βήματα στην ευρωπαϊκή διπλωματική σκηνή, συμμετέχοντας στη σύνοδο των 28 υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης.

«Το μήνυμα που θα μεταβιβάσω στους φίλους μας στο συμβούλιο είναι ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τη βούληση του λαού και να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αποχωρούμε από την Ευρώπη». ανέφερε ο Τζόνσον.

Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας είχε χθες συνάντηση με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι για μια πρώτη άτυπη επαφή.

Σε δηλώσεις της, η Μογκερίνι είπε πως είχε μια «καλή ανταλλαγή απόψεων πάνω στα βασικά ζητήματα της ημερήσιας διάταξης» με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας. Ωστόσο επανέλαβε ότι δεν θα αρχίσει καμία διαπραγμάτευση με τη Βρετανία έως ότου το Λονδίνο γνωστοποιήσει επισήμως στην Ε.Ε. τη βούλησή του να αποχωρήσει από την Ένωση, ενεργοποιώντας το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού