Λαγκάρντ: Το Brexit επηρεάζει αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη

Velonastongiaka

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit) οδήγησε σε αναθεώρηση προς τα κάτω, της πρόβλεψης για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit θα πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωση αυτή έγινε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά κι άλλους αξιωματούχους του παγκοσμιοποιημένου οικονομικού συστήματος.

ΔΝΤ προς G20: Mε το Brexit υλοποιείται ένας σημαντικός καθοδικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία

Με το Brexit υλοποιείται ένας σημαντικός καθοδικός κίνδυνος για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναφέρει σημείωμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη G 20 (την ομάδα των είκοσι μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών), εν όψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της αύριο και μεθαύριο στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, που αναμενόταν να αναθεωρηθούν ελαφρά ανοδικά πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα, αναθεωρήθηκαν ελαφρά πτωτικά για το 2016 και το 2017, αντανακλώντας τις αναμενόμενες μακροοικονομικές συνέπειες από μία σημαντική αύξηση της οικονομικής, πολιτικής και θεσμικής αβεβαιότητας. «Αλλά με το Brexit να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, είναι ξεκάθαρα πιθανό να υπάρξουν πιο αρνητικά αποτελέσματα», σημειώνουν τα στελέχη του Ταμείου.

Αυτό το πισωγύρισμα, σημειώνεται, συμβαίνει σε ένα περιβάλλον, όπου οι βάσεις της ανάπτυξης είναι ήδη αδύναμες, λόγω ενός συνδυασμού επίμονων και αλληλοσυνδεόμενων δυνάμεων, που περιλαμβάνουν:

α) Την μετά την κρίση τάση επιβράδυνσης στην αύξηση της συνολικής παραγωγικότητας, η οποία επιδεινώνεται από τη γήρανση του πληθυσμού,

β) Το υπερβολικό χρέος στις αναπτυγμένες οικονομίες, την αυξανόμενη μόχλευση των επιχειρήσεων και νησίδες υπερβάλλουσας παραγωγικής δυναμικότητας σε αναδυόμενες οικονομίες, που έχουν μείνει από την κρίση και

γ) Τη μείωση της παραγωγικής δυναμικότητας μετά την κρίση, λόγω των επίμονα χαμηλών επενδύσεων και της υψηλής ανεργίας.

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού