Συλλήψεις μετά την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίων στη Θεσσαλονίκη- Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ξημερώματα έλαβε χώρα ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη, από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην ‘Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα 8όροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης. Τα πρώτα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, ενώ το τρίτο ανήκει σε ιδιώτη.

Πραγματοποιήθηκαν 70 προσαγωγές. Οι πρόσφυγες πιθανότατα δεν θα διωχθούν, για «διατάραξη κοινής ειρήνης» η κατηγορία κατά των αλληλέγγυων. Της αστυνομικής επιχείρησης είχαν προηγηθεί μηνύσεις από Πανεπιστήμιο, Μητρόπολη και ιδιώτη ιδιοκτήτη.

Σε εξέλιξη παράλληλα βρίσκεται κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, που με ανακοίνωσή τους ζητούν «την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους»

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού