Κορσικανοί ένοπλοι αυτονομιστές κατά των τζιχαντιστών

Στον αγώνα κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στρατεύονται τώρα και οι ένοπλοι Κορσικανοί αυτονομιστές, όπως αναφέρουν με μήνυμά τους που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Matin της Κορσικής, προειδοποιώντας μάλιστα ότι θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο το νησί αυτό της Μεσογείου.

“Θα πρέπει να γνωρίζουν οι Κήρυκες του Θανάτου ότι είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του λαού μας, χωρίς δισταγμό και η απάντησή μας θα είναι αμείλικτη», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Κορσικανοί αυτονομιστές τονίζοντας ότι οι «εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους διαπνέονται από μια φιλοσοφία Μεσαίωνα».

Το μήνυμα υπογράφεται από «το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο της 22ης Οκτωβρίου της Κορσικής»(FLNC)- μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1975 και έχει στόχο την ανεξαρτησία του νησιού. Η αυτονομιστική οργάνωση υποστηρίζει μάλιστα ότι «χάρη στην παρέμβασή της απετράπη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Κορσική τον περασμένο μήνα».

Οι αυτονομιστές καλούν τους μουσουλμάνους που ζουν στην Κορσική να λάβουν σαφή θέση κατά του Ισλαμικού Κράτους. Καλούν επίσης τους «άνεργους νέους , που θα μπορούσαν να έχουν μιά τάση ριζοσπαστικοποίησης, να μην παρασύρονται από τα μηνύματα του ISIS ».

Η αυτονομιστική οργάνωση επικρίνει πάντως «τις στρατιωτικές επεμβάσεις της Γαλλίας στο εξωτερικό» τονίζοντας ότι «πρέπει να σταματήσουν και να δοθούν μαθήματα δημοκρατίας στον κόσμο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις που εκτυλίσσονται στο εξωτερικό να μεταφερθούν στο έδαφος της Γαλλίας».

Πρόσφατα ,στην Κορσική ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ Κορσικανών και μουσουλμάνων μεταναστών.Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, υπήρξαν μάλιστα αντι-αραβικές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Αιάκειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Der Spiegel/ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού