Γεννηματά: Δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ

Δεν θα γίνουμε συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ και είμαστε αυτόνομη, εναλλακτική πολιτική δύναμη τονίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Αγορά», απαντώντας στο ερώτημα εάν συνεργαστεί, σε περίπτωση εκλογών, με το πρώτο κόμμα. Ωστόσο επανέλαβε την σταθερή όπως είπε θέση του κόμματος της για «την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας».

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκυριακή συμμαχία με την κυβέρνηση, το Φθινόπωρο, κατά τη συζήτηση των εργασιακών και των ομαδικών απολύσεων, ζήτημα στο οποίο συμφωνούν τα δύο κόμματα, η κ. Γεννηματά απέφυγε να δεσμευτεί. Ανέφερε ότι «αρχές Ιουλίου ξεκίνησαν διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και συμφωνήθηκε πλαίσιο θέσεων στη βάση ότι η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα μείωση του κόστους εργασίας και περαιτέρω ελαστικοποίηση των  εργασιακών σχέσεων και ολοκλήρωσε με τη διαπίστωση ότι «δεν υπάρχει στη χώρα  κυβέρνηση που να μπορεί να υπερασπιστεί, με την αξιοπιστία και την σοβαρή τεκμηρίωση που απαιτείται, αυτό το πλαίσιο».

Αναφερόμενη στην εκτίμηση της κυβέρνησης «περί αναμενόμενης έκρηξης ανάπτυξης το 2ο εξάμηνο του 20016» επανέλαβε τη θέση του κόμματος της για «αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής, με μια Εθνική Γραμμή που θα σημάνει ένα αναπτυξιακό συναγερμό στη βάση μιας δημιουργικής συνεργασίας κράτους-κοινωνία-αγοράς».

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού