Τουρκία: Απετράπη νέο πραξικόπημα τα ξημερώματα, σύμφωνα με ΜΜΕ

Velonastongiaka

Νέα απόπειρα πραξικοπήματος απετράπη τα ξημερώματα στην Τουρκία. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Αγκυρα Α. Φερεντίνου, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γείτονος, η απόπειρα σημειώθηκε στη βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία έκλεισε σήμερα, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα των στρατιωτικών δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα επισκεφθεί την Τουρκία ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την επίσκεψή του από τη συγκεκριμένη βάση.

Την ίδια ώρα, σειρά μέτρων ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, με στόχο να τεθούν οι ένοπλες δυνάμεις υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων θα δίνουν πλέον αναφορά στον υπουργό Αμυνας, ενώ οι στρατιωτικές ακαδημίες θα κλείσουν και θα αντικατασταθούν από ένα πανεπιστήμιο εθνικής άμυνας. Παράλληλα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ένα «πιόνι», που είχε τη στήριξη ενός «εγκεφάλου», υπονοώντας για ακόμη μία φορά ότι μεγαλύτερες δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την απόπειρα ανατροπής του.

Εν τω μεταξύ, περίπου 30.000 υποστηρικτές του Ταγίπ Ερντογάν θα διαδηλώσουν περίπου σε μία ώρα στην Κολονία. Στη συγκέντρωση δεν θα παραστούν τελικά εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς το απαγόρευσε η γερμανική αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε πως θα αναπτύξει 2.300 στελέχη της, καθώς αναμένεται να γίνουν αρκετές αντιδιαδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας της άκρας δεξιάς, γεγονός που εγείρει φόβους για επεισόδια.

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού