Κατρούγκαλος: Στρατηγικός στόχος η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας

Velonastongiaka

Στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί τη βιοποριστική του λειτουργία, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Στο ίδιο έγγραφο ο κ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει, ότι, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί πυρήνα του παραδείγματος που η κυβέρνηση επιδιώκει να κυριαρχήσει στην εργασία.

«Χαρακτηριστικό των δύο προηγούμενων μνημονίων ήταν η γενικευμένη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε μια προσπάθεια να αλλάξει βίαια το μοντέλο της απασχόλησης», αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας και σημειώνει, ότι, «η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσε τον πυρήνα του ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος που εφαρμόστηκε κατά τρόπο βίαιο σε βάρος του λαού μας».

«Στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας για όλους, με παράλληλη εγγύηση αξιοπρεπούς μισθού που θα επιτελεί τη βιοποριστική του λειτουργία. Συγχρόνως, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συλλογικής αυτονομίας αποτελεί πυρήνα του παραδείγματος που επιδιώκουμε να κυριαρχήσει στην εργασία. Η εγγύηση της αυτοδύναμης προστασίας των εργαζομένων σε συνδυασμό με τη θεσμική αναβάθμιση των όρων εργασίας, συνιστούν τους βασικούς παράγοντες της αυξημένης παραγωγικότητας με την οικονομική και κοινωνική της διάσταση», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ   

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού