Τουρκία: Νέες συλλήψεις δημοσιογράφων για την απόπειρα πραξικοπήματος

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet στο πλαίσιο των τελευταίων συλλήψεων δημοσιογράφων και άλλων προσώπων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, αναφέρεται σήμερα στην αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, δημοσιογράφος της Hurriyet, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με εννέα άλλους αφού ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Hurriyet, μία από τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, η οποία υιοθετεί όλο και πιο φιλοκυβερνητική στάση, ανέφερε πως αρκετά από τα 35 εντάλματα ήταν σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα. Τουλάχιστον 18 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει κλείσει περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και έχει συλλάβει περισσότερους από 60 δημοσιογράφους αφότου κηρύχθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού