Δημιουργούνται χώροι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

«Δημιουργούνται χώροι πρωτοβάθμιας προενταξιακής εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ηλικίας κάτω των 12 ετών μέσα στους χώρους φιλοξενίας» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε, ότι το πρόγραμμα αυτό ξεκινά τώρα και αφορά ένα μεταβατικό στάδιο. Παράλληλα ανέφερε ότι για τις ηλικίες άνω των 12 ετών υπάρχει ένα σχέδιο από το υπουργείο παιδείας ώστε να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να μεταφερθούν κάποιες ώρες σε σχολεία που ολοκληρώνουν το καθιερωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Απαντώντας, σε ερωτήματα του προέδρου της ΠΕΔ – ΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, για την ιατρική φροντίδα των προσφύγων, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νίκος Ράγκος, διευκρίνισε, ότι 13.000 άτομα που βρίσκονταν στην Ειδομένη εμβολιάστηκαν ήδη, ώστε να έχουν τουλάχιστον εξάμηνη κάλυψη από βασικά εμβόλια. Επιπλέον είπε, ότι δεν υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Αναφερόμενος συνολικά στο θέμα των προσφύγων, ο κ. Αλεξανδρίδης επισήμανε: «Από τον Γενάρη ως τώρα είμαστε η μοναδική χώρα που κατορθώσαμε να δώσουμε στέγη και ψωμί σε 60.000 κόσμο. Είναι παγκόσμιο ρεκόρ ότι μέσα από τις διαδικασίες του “relocation” και του ασύλου, καταφέραμε ως τώρα να καταγράψουμε 54.000 στην πρώτη εγγραφή προσφύγων, ενώ ακόμη και η Γερμανία η ίδια υστερεί σε αυτό το θέμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την υπηρεσία ασύλου».

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού