Αυτοπρόσωπη παρουσία του Αναστασιάδη ζητά η Εξεταστική

Την αυτοπρόσωπη παρουσία του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμου Αναστασιάδη, προκειμένου να καταθέσει για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν τράπεζες σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

Η Εξεταστική θα στείλει αύριο εκ νέου, επιστολή στον κ. Αναστασιάδη και θα του ζητείται να ορίσει ο ίδιος συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα μπορεί να παρουσιαστεί στα μέλη της για να καταθέσει, η δε απάντησή του θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεπαρκή την αιτιολογία του κ. Αναστασιάδη ότι απουσιάζει στο εξωτερικό για οικογενειακούς λόγους και δεν μπορεί να καταθέσει σήμερα στην Εξεταστική, όπως ήταν προγραμματισμένο, και απέρριψε το αίτημα του διευθυντή της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Μπάμπη Κούτρα, να δώσει ο ίδιος, ως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του, τις όποιες εξηγήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με τα δάνεια της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε ενημερωθεί τον Ιούνιο από την αρμόδια υπηρεσία για την σημερινή κλήτευσή του. Όπως είπε, η απάντηση του κ. Αναστασιάδη ήρθε από τον κ. Κούτρα, ο οποίος με επιστολή του προς τα μέλη της Εξεταστικής, αναφέρει ότι για προσωπικούς λόγους που προέκυψαν μετά τον Ιούνιο, δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει και ποια περίοδο θα είναι διαθέσιμος και δηλώνει ότι είναι εξουσιοδοτημένος από τον εκδότη να καταθέσει ο ίδιος με την ιδιότητα του διευθυντή και στελέχους της εφημερίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού