Ερντογάν: Σε εξέλιξη οι μεγαλύτερες σε εύρος επιχειρήσεις στην ιστορία εναντίον των Κούρδων μαχητών

Η Τουρκία διεξάγει τις μεγαλύτερες σε εύρος επιχειρήσεις στην ιστορία της εναντίον των Κούρδων μαχητών στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και η απομάκρυνση από τις θέσεις τους των δημοσίων λειτουργών που έχουν διασυνδέσεις με αυτούς συνιστά ένα σημαντικό στοιχείο στη μάχη αυτή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε επιπλέον, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε προς κυβερνήτες επαρχιών στην Άγκυρα, ότι οι τουρκικές αρχές έχουν προβεί σε ενέργειες με στόχο την απομάκρυνση των υποστηρικτικών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) από τους δημόσιους θεσμούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα συνεχιστούν.

Σε αυτό το κλίμα και οι τουρκικές αρχές έθεσαν σε διαθεσιμότητα 11.500 δασκάλους που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το PKK, έκανε γνωστό ένας Τούρκος αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο το υπουργείο Παιδείας της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο και είπε σε μια ομιλία ότι περίπου 14.000 δάσκαλοι συνδέονται με το PKK.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού