Μπενίν: Πολλοί νεκροί από έκρηξη σε χωματερή

Velonastongiaka

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν χώρο καύσης απορριμμάτων στην πόλη Τόρι Αβάμε του Μπενίν, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κοτόνου.

“Υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες και έχουμε και ορισμένους θανάτους”, είπε ο περιφερειάρχης Μπρούνο Χούσου, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η αστυνομία έκανε λόγο για δύο νεκρούς, όμως το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Canal3 του Μπενίν, μετέδωσε ότι οι απανθρακωμένοι είναι σχεδόν 100 και ότι άλλοι 200 άνθρωποι έχουν υποστεί εγκαύματα τρίτου βαθμού.

Η έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένα πλήθος ανθρώπων όρμησε στη χωματερή για να μαζέψει το ληγμένο αλεύρι που είχε πεταχθεί εκεί προκειμένου να καταστραφεί.

Μια τοπική εταιρεία είχε απορρίψει το χαλασμένο αλεύρι σε ένα λάκκο, το είχε περιλούσει με βενζίνη και του είχε βάλει φωτιά για να το κάψει. Στο χώρο ήταν παρόντες για να πιστοποιήσουν την καύση αστυνομικοί και εκπρόσωποι των τελωνειακών αρχών, όμως καθώς έφευγαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έτρεξε να μαζέψει όσους σάκους με αλεύρι δεν είχαν πάρει ακόμη φωτιά. Τη στιγμή εκείνη σημειώθηκε η έκρηξη.

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού