Έτοιμοι να διαπραγματευτούν το χρέος τους με τη Ρωσία, δηλώνουν οι Ουκρανοί

Το υπουργείο Οικονομικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η χώρα έλαβε από τη Ρωσία κατά την προεδρία του Viktor Yanukovych, όπως μεταδίδει ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Oleksandr Danylyuk, οι διαπραγματεύσεις αυτές θα μπορούσαν να διεξαχθούν στις αρχές Οκτωβρίου στο πλαίσιο της συνόδου του ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα ωστόσο ο Danylyuk τόνισε πως η Ουκρανία δεν εγκαταλείπει τη θέση της σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους αυτού και είναι έτοιμη να την υποστηρίξει κατά την εξέταση της μήνυσης που υπέβαλε εναντίον της η Ρωσία στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2017.

Στις αντιρρήσεις της που ήδη έχει υποβάλει στο δικαστήριο, η Ουκρανία δηλώνει πως η συμφωνία για τον δανεισμό που συνήφθη τον Δεκέμβριο του 2013 είναι άκυρη και δεν υπόκειται σε αναγκαστική εκτέλεση για μια σειρά από λόγους. Μεταξύ των κυριότερων αναφέρεται η παραβίαση της εσωτερικής νομοθεσίας κατά την έκδοση του ευρωομολόγου αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και η πίεση της Μόσχας με σκοπό τη μη σύναψη συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013. Το Κίεβο επικαλείται ακόμη την κατάληψη της Κριμαίας και τις ενέργειες της Ρωσίας που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση όλης της ανατολικής πλευράς της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι χθες η Ρωσία είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει την έγκριση της επόμενης δόσης του ΔΝΤ για την Ουκρανία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού