Ελβετία: Απόφαση υπέρ του να σταλούν τραπεζικά στοιχεία σε τρίτη χώρα

Velonastongiaka

Το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας ανέφερε ότι το αίτημα από των ολλανδικών αρχών για την παροχή πληροφοριών για έναν ολλανδικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, είναι έγκυρο, ανατρέποντας έτσι την απόφαση εντός κατώτερου δικαστηρίου που μπλόκαρε την εντολή.

Οι ελβετικές τράπεζες έχουν πληρώσει δισ. δολαρίων σε πρόστιμα τα τελευταία χρόνια καθώς οι εισαγγελείς παγκοσμίως, με επικεφαλής των ΗΠΑ, έβαλαν κατά των κανόνων απορρήτου που για δεκαετίες επέτρεπαν στους πλούσιους του κόσμου να διατηρούν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία, μακριά από τα μάτια της εφορίας.

Το περασμένο έτος, η Ολλανδία δήλωσε πως είχε ζητήσει πληροφορίες σχετικά με τους κατόχους ολλανδικών λογαριασμών στις UBS και Credit Suisse, κάνοντας χρήση της νέας διμερούς συμφωνίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Αλλά τον Μάρτιο, το ελβετικό ομοσπονδιακό διαιτητικό δικαστήριο συντάχθηκε με έναν Ολλανδό πελάτη της UBS που αντιδρούσε στην εντολή, κρίνοντας ότι το ολλανδικό αίτημα δεν καλύπτεται από τη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει τα ονόματα των ατόμων.

Η φορολογική υπηρεσία άσκησε έφεση και την Δευτέρα το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας αποφάσισε ότι το ολλανδικό αίτημα δεν απαιτούσε τα ονόματα των πελατών, αλλά απλώς χρειαζόταν αρκετές πληροφορίες για να εντοπίσει τους κατόχους των λογαριασμών.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο σκοπός της συμφωνίας για τη διπλή φορολόγηση είναι να διασφαλίσει μια ευρύτερη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ολλανδίας και της Ελβετίας, χωρίς να ενθαρρύνει τη λεγόμενη “αλίευση”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού