Γερμανία: 650 στρατιώτες στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ

Velonastongiaka

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την αποστολή 650 στρατιωτών στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όπλων από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η εμπλοκή της Γερμανίας στην επιχείρηση του NATO “Θαλάσσιος Φρουρός” θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2017. Σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις θα είναι δυνατή η προσωρινή αύξηση του αριθμού των γερμανών στρατιωτών που ανήκουν στην αποστολή.

Η ανάπτυξη των γερμανών στρατιωτών στη Μεσόγειο είναι μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής στη Γερμανία προκειμένου η χώρα να διευρύνει τον ρόλο της στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ. Η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επιδιώκει την αναβάθμιση του εξοπλισμού και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έπειτα από δεκαετίες μειώσεων.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τη νέα θαλάσσια επιχείρηση στη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη τον Ιούλιο στην Πολωνία. Γερμανικά πλοία συμμετέχουν επίσης στη στρατιωτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Σοφία” στην προσπάθεια να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο όπλων και την παράνομη διακίνηση ανθρώπων ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού