Κρούγκμαν: Θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Την εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε νωρίτερα, σε πάνελ στο οποίο συμμετείχε στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, o Πωλ Κρούγκμαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καθημερινής, ο νομπελίστας οικονομολόγος σημείωσε ότι πρόκειται περί “ακαδημαϊκού ερωτήματος”, καθώς είναι τέτοια η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης “που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της”.

Ο κ. Κρούγκμαν τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, από τη στιγμή που “έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα” της εξόδου, είναι ένας πρωθυπουργός “χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη” έναντι των επίσημων δανειστών της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε μία αποστροφή μάλιστα που δείχνει την επίδραση της φιλοσοφίας Βαρουφάκη στο σκεπτικό του, ο νομπελίστας και αρθρογράφος των New York Times δήλωσε πως, για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, “η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν”.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: capital.gr

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού