5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών: Μια «αγκαλιά» για παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Velonastongiaka

Μια «αγκαλιά» για τα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνίες και περιβάλλοντα έχει ανοίξει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών. Μια «αγκαλιά» που, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Παναγιώτης Βογιατζής, μέλος του Συλλόγου Γονέων του εν λόγω σχολείου, είναι ανοιχτή εδώ και χρόνια.

«Είναι μια αγκαλιά καθολική. Δεν μπορώ να ξέρω αν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό κάποιων, πάντως το σχολείο μας είναι γεμάτο από παιδιά μεταναστών όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Βογιατζής, εξηγώντας πως στο σχολείο φοιτούν και δύο προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται σε σπίτια της περιοχής (1 στο 5ο δημοτικό κι ένα στο συστεγαζόμενο 1ο δημοτικό Συκεών).

Τα προσφυγόπουλα, όπως ανέφερε ο κ. Βογιατζής, παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα, εκτός από ένα δίωρο που μπαίνουν σε τάξεις υποδοχής, όπου υπάρχουν και κάποια παιδιά από Αλβανία.

«Τα παιδιά είναι εξαιρετικά χαρούμενα γιατί έχουν βρει ένα περιβάλλον ιδανικό. Ο σύλλογος διδασκόντων δρα προς αυτή την κατεύθυνση με τον καλύτερο τρόπο και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα» τόνισε.

Χθες, το 5ο Δημοτικό Σχολείο των Συκεών «απάντησε» στην ανακοίνωση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου για το θέμα των παιδιών προσφύγων, λέγοντας: «θα αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα σαν να ‘ναι δικά μας παιδιά».

 

 

 

 

 

 

 

 

*Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ   

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού