Ρουμελιώτης: Σύντομα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Attica Bank

Tη διαβεβαίωση ότι η νέα διοίκηση της Attica bank θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές και, ειδικότερα, την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM, έδωσε ο νέος πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

«Η νέα διοίκηση θα λειτουργήσει με πλήρη διαφάνεια και θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM, ώστε να γίνουν όλες οι προσαρμογές που επισημαίνονται στη σχετική έκθεση των εποπτικών αρχών» ανέφερε ο κ. Ρουμελιώτης.

«Η πρώτη σοβαρή προσαρμογή που αφορούσε την Εταιρική Διακυβέρνηση έγινε με τη σημερινή γενική συνέλευση και τις αποφάσεις όσον αφορά τη διοίκηση, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην Τράπεζα ης Ελλάδος να άρει άμεσα τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στην χορήγηση των πιστώσεων» είπε ο κ. Ρουμελώτης, (κάτι που έγινε με απόφαση της ΤτΕ αργότερα σήμερα το μεσημέρι).

Ο κ. Ρουμελιώτης επανέλαβε στη συνέντευξη Τύπου, όσα είπε και στη γενική συνέλευση που προηγήθηκε, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Attica Bank θα λειτουργήσει με αποκλειστικά τραπεζικά κριτήρια, τα συμφέροντα των μετόχων και με στόχο την επαναφορά της στην κερδοφορία.

«Δεν θα δεχθώ παρεμβάσεις από εξωθεσμικούς παράγοντες και από κανέναν άλλο και, για το λόγο αυτό, έθεσα προκαταβολικά την παραίτησή μου στη διάθεση της γενικής συνέλευσης σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρέκκλιση από καθαρά τραπεζικό έργο» τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού