Πρόεδρος ιταλικής Βουλής: «Αναγκαία η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

«Δεν ξέρω αν τελικά θα επιτευχθεί, αλλά θεωρώ αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, για να δοθεί στην Ελλάδα μια προοπτική ανάκαμψης», δήλωσε η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Σύνοδος της Αθήνας ήταν σίγουρα σημαντική, διότι είναι βασικό να τυχαίνουν εμβάθυνσης μια σειρά θεμάτων».

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση με τις χώρες του Βίζεγκραντ. Στην Ευρώπη προκύπτει με έμφαση το οικονομικό θέμα, το οποίο αφορά κυρίως τις χώρες του Βορρά και του Νότου, και το μεταναστευτικό. Στην περίπτωση αυτή, η συζήτηση αναπτύσσεται ανάμεσα στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου. Η Σύνοδος της Αθήνας επέτρεψε να διαφανούν κοινές λύσεις, δεν υπέσκαψε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά μπόρεσε να συνεισφέρει στο να καθοριστούν κάποια αιτήματα σε πολιτικό επίπεδο», προσέθεσε η κ. Μπολντρίνι.

Όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας, η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής την χαρακτήρισε «άκρως καταστρεπτική», από τη στιγμή που «δεν στήριξε την ανάπτυξη και δημιούργησε μίσος, λαϊκισμό και συναισθήματα εκδίκησης».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού