Αίγυπτος: 42 οι νεκροί από το ναυάγιο- Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ανοικτά των μεσογειακών ακτών της Αιγύπτου μετά το χθεσινό ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε έως και 450 μετανάστες, ένα μέρος των οποίων βρίσκονταν στο αμπάρι.

Ο επίσημος απολογισμός ανέρχεται σε τουλάχιστον 42 νεκρούς, ενώ 163 άνθρωποι διασώθηκαν στο σημείο της ανατροπής του σκάφους, 12 χλμ. ανοικτά της πόλης Ροζέτα, στη βόρεια Αίγυπτο.

“Ο απολογισμός θα αυξηθεί”, προειδοποίησε ιατρική πηγή με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο. “Πάνω στο σκάφος υπάρχει ένα αμπάρι όπου αποθηκευόταν νερό και το οποίο δεν έχει ανοίξει ακόμη. Πρέπει να υπάρχει πολύς κόσμος στο εσωτερικό”, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες μαρτυρίες περίπου δέκα διασωθέντων, περίπου εκατό άνθρωποι βρίσκονταν εκεί.

Το σκάφος ανατράπηκε λόγω υπερφόρτωσης, δήλωσαν οι διασωθέντες. Και τα συνεργεία διάσωσης έφθασαν έπειτα από έξι ώρες, σύμφωνα με τους ίδιους.

“?Ημασταν 200, το σκάφος ήταν ήδη παραφορτωμένο. Έφθασαν άλλοι 200. Το σκάφος έγειρε στο πλάι και άρχισε να βυθίζεται”, είπε ο Άχμεντ Μοχάμεντ, ένας αιγύπτιος ελαιοχρωματιστής, 27 ετών, από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

“Επικράτησε χάος. Ο καθένας προσπαθούσε να βγει ζωντανός. Κολύμπησα δέκα χιλιόμετρα”.

Νωρίς σήμερα το πρωί, στην παραλία βόρεια της Ροζέτας, στις εκβολές του Νείλου, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, ορισμένοι διαβάζοντας το Κοράνι, εν αναμονή πληροφοριών για τους συγγενείς τους που αγνοούνται, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στο Κάιρο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα πως τέσσερις Αιγύπτιοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για “διακίνηση ανθρώπων” και “ανθρωποκτονία από αμέλεια”.

Η Αίγυπτος έγινε πριν από λίγο καιρό σημείο αναχώρησης για αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που είναι έτοιμοι να πληρώσουν αστρονομικά ποσά προκειμένου να πραγματοποιήσουν το επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη.

Από την αρχή της άνοιξης, εκατοντάδες άνθρωποι που επιβαίνουν σε μικρά ακατάλληλα σκάφη διασώθηκαν ή εμποδίσθηκαν να ταξιδέψουν από την αιγυπτιακή ακτοφυλακή. Όμως δεν υπάρχει πρόσφατο ναυάγιο τέτοιου μεγέθους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη
Μενού