Ματαιώθηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ματαιώθηκε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πρώτη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, κεκλεισμένων των θυρών, διήρκεσε περίπου μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, διακόπηκε έπειτα από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του προέδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών.

Νομικός εκπρόσωπος Alpha και Star: Πλήθος παραβάσεων στον διαγωνισμό

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών ο νομικός εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star Παναγιώτης Λαζαράτος, υποστήριξε ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες περιέχει πλήθος παραβάσεων, οι οποίες, όπως είπε ο ίδιος, έχουν καταγραφεί από όλες στις κάμερες παρακολούθησης του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Λαζαράτος είπε ότι αφού ανέλυσε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες οι οποίες ήταν τοποθετημένες στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οφείλει να παρέμβει άμεσα και αυτεπάγγελτα η εισαγγελική αρχή. Προσέθεσε πως εστάλη ήδη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρονται όλα -και η στάση του Γ.-Β. Καλογρίτσα και οι μηδενικές προσφορές του Ιβ. Σαββίδη, όπως τόνισε.

Τέλος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Λαζαράτος τον προέτρεψε να δει το υλικό από τις κάμερες του διαγωνισμού και να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη διακοπή του «διαγωνισμού-εκτρώματος», καθώς, όπως εκτίμησε, κάθε λεπτό που αδρανεί «κάνει κακό και στην ελληνική Δημοκρατία και στην κυβέρνησή του».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού