Τσίγκας: Με επιλογή των μετόχων δεν συμμετείχε το «Mega» στον διαγωνισμό

Με επιλογή των μετόχων δεν συμμετείχε το «Mega» στην διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Τηλέτυπος», Ηλίας Τσίγκας, κατά την πολύωρη κατάθεσή του, η οποία ολοκληρώθηκε, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την νομιμότητα των δανείων από Τράπεζες προς κόμματα και ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για τερατώδη αμέλεια του κράτους, να αφήσει αρρύθμιστο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί δεκαετίες, ενώ όπως ανέφερε, ο ίδιος συμμετείχε δύο φορές, το 2003 και το 2008, στην προετοιμασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, καταθέτοντας τους σχετικούς φακέλους.

«Είναι απαράδεκτο ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του να αναβάλει κάθε χρόνο την διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», τόνισε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Mega».

Ο κ. Τσίγκας υποστήριξε ακόμα, ότι οι μέτοχοι της εταιρίας είχαν προχωρήσει δύο φορές σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με 10 εκατ. ευρώ το 2012 και 15 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ δήλωσε άγνοια γιατί δεν ολοκληρώθηκε η τελευταία το 2016, όταν οι Τράπεζες το έθεσαν ως όρο, προκειμένου να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του δανείου της.

«Ήταν επιλογή των μετόχων να μην προχωρήσουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν γνωρίζω όμως, ούτε με ποιανού την ευθύνη δεν έγινε, ούτε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση τους αυτή», ανέφερε ο κ. Τσίγκας, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος, από τον Φεβρουάριο του 2014 παρέμενε στην εταιρία ως ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό όργανο, στο διοικητικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού