Ο Σόιμπλε προειδοποιεί το Λονδίνο για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός τη Βρετανία να μην επιχειρήσει να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω της περικοπής της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρόσθεσε ότι οι χώρες της Ομάδας των 20 έχουν συμφωνήσει να μην προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις και ότι ο ίδιος εννοεί να κάνει μία υπενθύμιση επ΄αυτού στο Λονδίνο.

Μήνυμα Μέι προς τον επιχειρηματικό κόσμο για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση

Οι πολυεθνικές εταιρείες πρέπει να αποφύγουν τον κοντόφθαλμο σχεδιασμό και να επιδείξουν πνεύμα πρωτοβουλίας για να βοηθήσουν την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση εκείνων των ανθρώπων που αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην διαδρομή των οικονομικών μεταβολών, δήλωσε από το βήμα του Νταβός η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προτρέποντας τις επιχειρήσεις να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στους ανθρώπους και τις κοινότητες.

«Οφείλουμε να δώσουμε την προσοχή μας στην υποβόσκουσα πεποίθηση ότι υπάρχουν ορισμένες εταιρείες, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν παγκόσμιο βεληνεκές, οι οποίες παίζουν με διαφορετικούς κανόνες από τους απλούς εργαζόμενους», είπε απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ελίτ του επιχειρηματικού κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Νταβός.

«Αρα είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν πρωτοβουλία για να δείξουν ότι σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο καθένας παίζει βάσει των ίδιων κανόνων».

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού