Έκκληση Βαλς: Όσοι πιστεύετε στην Αριστερά, μην απελπίζεστε, κινητοποιηθείτε

Ο πρώην Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έκανε σήμερα έκκληση για μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των προκριματικών των Σοσιαλιστών έπειτα από την επικράτηση του Μπενουά Αμόν στον πρώτο γύρο.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι κανένας υποψήφιος των Σοσιαλιστών δεν αναμένεται να κερδίσει την προεδρία και εμφανίζουν τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν ως φαβορί και την αρχηγό του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στη δεύτερη θέση.

Δείχνουν ακόμη ότι μία νίκη του Αμόν στον καθοριστικό δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής με αντίπαλο τον Βαλς θα κινδύνευε να εκθέσει την κεντρώα βάση στην οποία ο Βαλς προσδοκά να απευθυνθεί και ως εκ τούτου θα ενίσχυε την προοπτική νίκης για τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

“Σε όλους εκείνους τους ψηφοφόρους που πιστεύουν στην Αριστερά, μην απελπίζεστε, κινητοποιηθείτε”, είπε ο Βαλς στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Αργά χθες το βράδυ της Κυριακής, ο Βαλς είπε ότι η επιλογή ανάμεσα στον Αμόν και στον ίδιο είναι μεταξύ μίας “σίγουρης ήττας και μίας πιθανής νίκης” στις προεδρικές εκλογές.

Ο 49χρονος Αμόν, ένας παραδοσιακός αριστερός, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ το 2014 επειδή άσκησε κριτική εις βάρος της οικονομικής του πολιτικής.

Στον πρώτο γύρο την Κυριακή πέτυχε άνετη νίκη επι του 54χρονου Βαλς, ο οποίος εκπροσωπεί το πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις δεύτερο μισό της θητείας του Ολάντ στην κυβέρνηση.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού