ΕΣΗΕΑ: Όχι άλλα παιχνίδια με την ενημέρωση και τους εργαζόμενους του ΔΟΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στις εξελίξεις και οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αποσαφηνίσουν τη στάση τους και να δώσουν μια καθαρή απάντηση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ, καθώς και σε άλλα συγκροτήματα του Τύπου που εργάζονται κάτω από την ίδια αβεβαιότητα.

Η ΕΣΗΕΑ ενημερώνει ότι σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΔΟΛ και τα Σωματεία του Τύπου με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, ο μεν Πρόεδρος της Βουλής έθεσε θέμα συνολικής αντιμετώπισης στον ΔΟΛ και τα ΜΜΕ μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, κάτι που επανέλαβε στη Βουλή και ο πρωθυπουργός, ο δε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στον ρόλο των τραπεζών, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι παρά το γεγονός πως οι τράπεζες ελέγχονται από πλειοψηφίες επενδυτών, εντούτοις, στο πλαίσιο της λειτουργίας τους μπορούν -παράλληλα με τις διασφαλίσεις τους – να παίξουν τον ρόλο τους για να μη λείψουν οι εφημερίδες από το περίπτερο.

Επίσης, σε συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα, ο ίδιος, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει στο πλαίσιο, όμως, της λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς. Οι τράπεζες, συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού οφείλουν να λειτουργούν με στενά χρηματοπιστωτικά κριτήρια και ιδίως όταν έχουν δώσει δάνεια με αέρα, τα οποία οδηγούν σε στραγγαλισμό της ενημέρωσης, με τους εργαζόμενους και πάλι να πληρώνουν το μάρμαρο.

‘Αλλωστε, υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, «με τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις από τις σημερινές διοικήσεις των τραπεζών, που καταγγέλλονται και είναι στη φάση της δικαστικής έρευνας, πήρε στα χέρια του τον ΔΟΛ ο σημερινός του εκδότης».

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

14 − 3 =