Γαλλία: Έφοδος των αρχών στη Βουλή για την υπόθεση Φιγιόν

Αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι, προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, ο Κριστιάν Ζακόμπ, μιλώντας στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, έκανε λόγο για μια “έρευνα”.

Σύμφωνα με πολλές κοινοβουλευτικές πηγές, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Άλλες πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν όμως ότι επρόκειτο για μια “παράδοση” εγγράφων και όχι για έρευνα στον χώρο.

“Ο Φρανσουά Φιγιόν επιθυμεί να κινηθεί η δικαιοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” είπε ο Ζακόμπ, διαβεβαιώνοντας ότι ο υποψήφιος του κόμματος έχει “την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών”.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς της Γαλλίας ξεκίνησαν έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα αφού η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε σε άρθρο του ότι η Πενελόπ Φιγιόν έλαβε «περίπου 500.000 ευρώ» σε διάστημα οκτώ ετών, αρχικά ως κοινοβουλευτική βοηθός του συζύγου της και κατόπιν ως βοηθός του αναπληρωτή του στην Εθνοσυνέλευση, χωρίς όμως να υπάρχουν στοιχεία ότι πραγματικά εργάστηκε.

Ο ίδιος ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία παραδέχτηκε ότι η σύζυγός του εργαζόταν για αυτόν όταν ήταν βουλευτής, αλλά διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες της εφημερίδας που αναφέρουν ότι πληρωνόταν χωρίς να παράγει έργο.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού