Σταθάκης: "Δε θα πληρώνετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε δραχμές"

“Σας διαβεβαιώνω ότι δε θα χρειαστεί να πληρώσετε σε δραχμές τους λογαριασμούς του ρεύματος και ότι οι ενεργειακές εταιρείες δε θα χρειαστεί να αλλάξουν τα συμβόλαιά τους σε δραχμές”, είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Athens Energy Forum ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του καθώς, όπως είπε, είμαστε στη μέση του προγράμματος που υπεγράφη με τους εταίρους και τα βασικά στοιχεία που κρίνουν τη συμφωνία έχουν εκπληρωθεί (δημοσιονομική σταθερότητα, σταθεροποίηση χρηματοπιστωτικού συστήματος και προώθηση μεταρρυθμίσεων).

Ο κος Σταθάκης εκτίμησε ότι οι βασικοί στόχοι της συμφωνίας έχουν καλυφθεί και είμαστε στο σημείο καμπής προς μια θετική πορεία. Απέδωσε δε τις δυσκολίες στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο γεγονός ότι περιλαμβάνει και δύσκολα ζητήματα που αφορούν στην επόμενη φάση μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, τόνισε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην προκαταβολική θεσμοθέτηση μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018.

Για τον τομέα της ενέργειας ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι βρίσκεται σε μεταβατικό και παρουσίασε τους βασικούς άξονες και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

five × one =