Θερμό καλωσόρισμα για τα προσφυγόπουλα σε σχολείο της Λάρισας

Αντιστροφή του αρνητικού κλίματος φαίνεται πως δημιουργείται στο 26ο δημοτικό σχολείο Λάρισας, στο οποίο μια ομάδα γονέων, αρνούνται την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση καλωσορίσματος των προσφυγόπουλων που ξεκίνησαν τα μαθήματα τους. Τα προσφυγόπουλα από το Κουτσόχερο της Λάρισας όπου διαμένουν, έφτασαν στο χώρο του σχολείου λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι και καλωσορίστηκαν από καθηγητές, μαθητές γονείς και φορείς της πόλης.

Τα παιδιά των προσφύγων μπήκαν στο σχολείο κρατώντας ένα μικρό δεντράκι ελιάς και το πρόσφεραν στους συμμαθητές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αυτό είναι ένα δώρο από εμάς, ως σύμβολο της ειρήνης και της φιλίας”

Η υποδοχή που διοργανώθηκε σήμερα, ανέδειξε “την ανάγκη της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία και εθνική καταγωγή” τόνισε από την πλευρά της η διευθύντρια του σχολείου κ. Σταγιάννη κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ενώ ευχαρίστησε τα προσφυγόπουλα για την παρουσία τους στο σχολείο.

“Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, που με το πέρασμά σας από την πατρίδα μας, μας δίνετε την ευκαιρία να συμβάλουμε στην εκπαίδευσή σας και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην οδύσσεια πορεία του αγώνα σας για ζωή και μόρφωση. Σας ευχαριστούμε που μας δίνεται η δυνατότητα να φανούμε αντάξιοι των Ελλήνων προγόνων μας, τιμώντας των πανάρχαιο θεσμό της φιλοξενίας” είπε μεταξύ άλλων η διευθύντρια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και σε εύθυμο κλίμα, δίνοντας χαρά σε όλα τα παιδιά του σχολείου.

Παραιτήθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου γονέων

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η άσχημη κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες στο σχολείο και ιδιαίτερα μετά το πλήθος καταγγελιών που ήρθαν στη δημοσιότητα οι οποίες μιλούσαν για μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας του Συλλόγου με ευθύνη του προέδρου, όπως επίσης και για απειλές και άλλου τύπου ρατσιστικού χαρακτήρα προσβολές και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, οδήγησαν σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε παραιτήσεις δύο μελών του Δ.Σ του συλλόγου.
Μάλιστα, το ένα μέλος του Δ.Σ., η Ιωάννα Γκονέλα, στην προσπάθειά της να διαχωρίσει τη θέση της για όσα συμβαίνουν τόσο καιρό στο σύλλογο, υπέβαλε γραπτώς την παραίτηση της, στην οποία και μιλάει για συνθήκες αντιδημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ, μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας του, αλλά και για άρνηση του Δ.Σ να δεχθεί ενημέρωση για το προσφυγικό, τόσο από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όσο και από τον δήμαρχο της Λάρισας.

“Κύριοι του Δ.Σ του συλλόγου Γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ του συλλόγου διότι: 1) Δεν αποδέχομαι την συνέχιση της αντιδημοκρατικής λειτουργίας του Δ.Σ, όπως σας τόνισα και άλλη φορά και συνεχίζετε να μην λαμβάνετε υπόψη (έκδοση ανακοινώσεων χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ, μη ύπαρξη κανόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας) καθώς και την συνεχιζόμενη άρνηση σας να λάβουν οι γονείς του συλλόγου ενημέρωση από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και από τον δήμο, που είναι αρμόδιοι από τον νόμο για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στο σχολείο” αναφέρει αναλυτικά το πρώην μέλος του Δ.Σ στην παραίτηση του.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού