Ένταση στη δομή φιλοξενίας του Ελληνικού κατά την επίσκεψη Μουζάλα (vid)

Ένταση προκλήθηκε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό την οποία επισκέπτεται ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το κλίμα είναι τεταμένο, καθώς ο υπουργός προσπαθούσε επί αρκετή ώρα να μπει σε χώρο που τελεί υπό κατάληψη, ωστόσο μερίδα προσφύγων αντιδρούσε με δεκάδες πρόσφυγες να έχουν παραταχθεί πίσω από την πόρτα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πρόσφυγες για να «σπάσει» το λουκέτο της πόρτας, ωστόσο αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς είχαν σχηματίσει αλυσίδα.

Τώρα ο κ. Μουζάλας κατευθύνεται στην αίθουσα αφίξεων του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Κυριακής ομάδα προσφύγων έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.

Θυμίζουμε ότι ομάδα προσφύγων έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και καταγγέλλοντας έλλειψη ακόμη και των στοιχειωδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και πάνες.

• Το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο.

• Δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

• Δεν υπάρχει πρόσβαση στα νοσοκομεία αφού δεν υπάρχουν μεταφραστές.

• Τα παιδιά πρέπει να μπουν στα σχολεία.

Η οργάνωση καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό και να αναζητήσει νέους χώρους φιλοξενίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού