Ξεκαλάκης: Εθνική συνεννόηση και γρήγορο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης

«Ο τόπος χρειάζεται εθνική συνεννόηση και γρήγορο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο γραμματέας της Π.Ε του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Δεν έμαθαν οι πολιτικές δυνάμεις από τα λάθη του παρελθόντος, αυτό που δεν κάναμε είναι ότι δεν ψάξαμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν» υπογράμμισε.

Ο κ. Ξεκαλάκης χαρακτήρισε ανερμάτιστη την κυβέρνηση και της επέρριψε ευθύνες ότι κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, αφού, όπως το 2015, έτσι και τώρα μετακυλίονται τα θέματα για αργότερα. «Η κυβέρνηση βάζει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και επιλέγει μια ιδεοληπτική διαχείριση στη διαπραγματευση, η οποία τελικά είναι σε λάθος βάση και εις βάρος του ελληνικού λαού» υποστήριξε.

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες του κόμματός του, απάντησε: «Είμαστε προσανατολισμένοι στην κοινωνία, δεν μπορεί η παράταξη να ανασυνταχθεί εάν δεν υπάρξουν κοινωνικές γέφυρες με τη νέα γενιά που δεν έχει προοπτική και βρίσκεται με το ένα πόδι στο εξωτερικό, με τη γενιά των 40 (όπως και εγώ) που δεν μπορούμε να νιώσουμε εργασιακή ασφάλεια» είπε και έκανε λόγο για το πρόβλημα που προέκυψε με τα μπλοκάκια και τους 100.000 ελεύθερους επαγγελματίες που τα έκλεισαν, προκαλώντας τεράστια απώλεια εσόδων για το κράτος. Αναφερόμενος στις διεργασίες και τις συνεργασίες, σημείωσε: «Ζητήσαμε από τις συλλογικότητες και είναι όμορες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τη διαμόρφωση ενός χάρτη που θα οδηγήσει στο Συνέδριο για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης».

Ο κ. Ξεκαλάκης, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό στην πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσει εκλογικό αντιπερισπασμό ή να δει ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και να πάει σε εκλογές, τόνισε την ανάγκη «να υπάρχει ένας ζωντανός πόλος στην κεντροαριστερά (…)δεν θα κάνουμε τη χάρη ούτε στον κ. Τσίπρα, ούτε στον κ. Μητσοτάκη» Σχετικά με τις συνεργασίες, είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν χωρίσει οι δρόμοι μας με το Ποτάμι, τώρα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στον πολιτικό σχεδιασμό».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «στο συνέδριο θα συζητηθούν κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες» για να συμπληρώσει ότι το κόμμα πρέπει να ξαναβρεθεί με τις κοινωνικές και τις παραγωγικές δυνάμεις που το στήριξαν και το ΠΑΣΟΚ τους γύρισε την πλάτη. Μάλιστα, σημείωσε ότι το κόμμα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να τους ζητήσει συγγνώμη.

«Δεν θέλουμε να είμαστε ρυθμιστές, θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές» κατέληξε ο κ. Ξεκαλάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού