Γαλλία: Η έξοδος από το ευρώ θα κόστιζε 30 δισ. το χρόνο

Περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως θα κόστιζε στη Γαλλία ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη, σε κόστος για την εξυπηρέτηση του χρέους της, ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας με μέλος της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau.

Το επιτόκιο που καταβάλλει η κυβέρνηση για την εξυπηρέτηση του χρέους της έχει μειωθεί κατά 1,5% από την ημέρα που υιοθέτησε το ευρώ, τόνισε ο διοικητής της κεντρικής της τράπεζας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Μια επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της Γαλλίας “δεν ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Γάλλων ή στις διεθνείς δεσμεύσεις της Γαλλίας μετά από μια δημοκρατική απόφαση που ελήφθη μέσω δημοψηφίσματος για την επιλογή του ευρώ”, τόνισε ο Villeroy de Galhau.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το ευρώ εμπνέει εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρηματιών, καθώς διατηρεί την αξία του. Η Γαλλία χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είπε, για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη σε ταχύτερο ρυθμό από το 1,3% που αναμενόταν το 2017.

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού