Παρελάσεις καρναβαλιστών σε Πάτρα και Ρέθυμνο- Zombie Walk στην Αθήνα

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, συμμετέχουν στην αποψινή «ποδαράτη» παρέλαση και έχουν πλημμυρίσει το κέντρο της Πάτρας.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:30 και στην κορυφή βρισκόταν ο βασιλιάς καρνάβαλος. Ακολουθούσαν το άρμα της βασίλισσας που φέτος είναι η Άντρια Παναγιωτοπούλου, καθώς και τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα του δήμου.

Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα μέλη των 126 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές που χαρακτηρίζονται από φαντασία, ανατροπή και ευρηματικότητα, αντλούν τα θέματά τους τόσο από την πολιτική, όσο και από την καθημερινότητα.

Οι καρναβαλιστές, με τους δικούς τους φωτισμούς στις στολές τους και τα καπέλα τους, προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, δίνοντας μεγαλοπρέπεια στην τελευταία νύχτα του πατρινού καρναβαλιού του 2017.

Παράλληλα, τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου, όπως και η πλατεία Γεωργίου, έχουν κατακλυστεί από κόσμο που παρακολουθεί την παρέλαση και συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή της πόλης, αφού οι καρναβαλιστές έχουν καταφέρει με τον δικό τους τρόπο, να τους παρασύρουν στους ρυθμούς της χαράς και του κεφιού.

Η γιορτή και η καρναβαλική διασκέδαση θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα στην Πάτρα, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο με την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει στις 14:00 και την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

“Ζόμπι” στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του “Zombie Athens Walk”

Μασκαράδες μεταμφιεσμένοι σε τέρατα (ζόμπι), γέμισε απόψε η Πλατεία Συντάγματος, η Ερμού και το Θησείο στο πλαίσιο της εκδήλωσης Zombie Athens Walk, τον ετήσιο, περίπατο ζόμπι στο κέντρο της πόλης, που φέτος διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά .

Οι συμμετέχοντες στο περίπατο ξεκίνησαν την πορεία τους από το Σύνταγμα και έφθασαν μέχρι τον Κεραμεικό, στο Χυτήριο Theatre & ART Cafe όπου η βραδιά κατέληξε σε πάρτυ, στο λεγόμενο zombie thriler party.

Σε αυτήν την ιδιαίτερη παρέλαση, πλήθος κόσμου ντύνεται, μακιγιάρεται και υποδύεται τους κακούς χαρακτήρες από ταινίες και σειρές τρόμου του 1980 και του 1990. Η φετινή συνάντηση των «νεκροζώντανων» πλασμάτων αφιερώνεται στη δεκαετία ’80, τη σειρά Stranger Things και τις ταινίες που την επηρέασαν ή αναφέρονται σε αυτή.

Παρελάσεις καρναβαλιστών στο Ρέθυμνο

Πλημμυρισμένο το Ρέθυμνο από χρώματα, μουσικές, ευφάνταστες στολές κυρίως όμως από παιδικά χαμόγελα και πολύ διάθεση για γλέντι σήμερα παραμονή του μεγάλου καρνάβαλου και της μαγευτικής όπως πολλοί χαρακτηρίζουν καρναβαλικής παρέλασης.
Χορός, διασκέδαση, κέφι γέλιο και πειράγματα κατά την παρέλαση των μικρών μασκαράδων που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ενώ στο 3ο Γυμνάσιο έχει ξεκινήσει το πάρτυ των παιδιών με γονείς, παιδιά και μαθητές να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στη διασκέδαση και στην αισιοδοξία.

Η πόλη του Ρεθύμνου γεμάτη καρναβαλιστές επισκέπτες, μέσα σε πνεύμα δημιουργικό και ανέμελο, λόγω τον ημερών, γλεντάει κάτω από τα φώτα και τα ηχεία. Η επίπονη και επίμονη συνεργασία όλων για ένα ολόκληρο χρόνο έφερε και σήμερα όπως και τις προηγούμενες ημέρες τα αποτελέσματα που δικαίωσαν όλους όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση και το θεσμό του καρναβαλιού που το έχει φέρει πρώτο στην Κρήτη, γνωστό στην Ελλάδα και βραβευμένο διεθνώς.

Η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει φέρει τα χαμόγελα στους επιχειρηματίες, όχι μόνο από την πλευρά της επιχειρηματικότητας, αλλά κυρίως γιατί οι χιλιάδες των επισκεπτών είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης και του νομού για το τουριστικό προϊόν και το χαρακτήρα της πόλης και των ανθρώπων της.

Σε μισή ώρα τα βραζιλιάνικα κρουστά Batala Creta θα ξεκινήσουν να δίνουν το σύνθημα για την Νυχτερινή Παρέλαση των ομάδων που στόχο έχει να ξεσηκώσει ακόμη περισσότερο την πόλη, ακόμη περισσότερο το καρναβαλικό πνεύμα καθώς επίσης να οδηγήσει Ρεθεμνιώτες και επισκέπτες, στην Πλατεία Μικρασιατών για τη Μεγάλη νυχτερινή συναυλία.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments: 0

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

5 × 2 =